Alles over zakelijke energie
Heeft u een eigen bedrijf? Dan moet u van alles en nog wat geregeld hebben. Naast goede werkomstandigheden, genoeg werk voor het personeel en het stroomlijnen van alle werkzaamheden bent u tevens verantwoordelijk voor bijna banale dingen. Denk bijvoorbeeld aan het bedrijfsafval en de energie. Wanneer deze zaken niet naar behoren zijn geregeld, kan dit een nadelige impact hebben op uw algehele onderneming. Daarom is het belangrijk om ook uw zakelijke energie op de beste manier te regelen. Daar gaat deze blog dan ook over. Wat u van tevoren moet weten, waar u op moet letten en welke situatie u moet vermijden. Kortom, vandaag ontdekt u alles over zakelijke energie!
Het verbruik in kaart brengen
Voordat u energieleveranciers met elkaar gaat vergelijken, moet u eerst iets anders doen. Het heeft namelijk geen zin om diverse energiecontracten te vergelijken als u niet weet waar u op moet letten. Daarom is het belangrijk om eerst uw zakelijk verbruik in kaart te brengen. Wanneer u inzichtelijk maakt wat u precies verbruikt, kunt u gemakkelijker de beste deal scoren voor uw zakelijke energie. Doet u dit niet? Dan is het alsof u een tekening aan het kleuren bent in het donker. Zorg er in eerste instantie voor dat u weet wat uw onderneming verbruikt. U zult zien dat u hier tijdens het vergelijken van profiteert.
Belangrijke gegevens energiecontract
Nu kunt u moeiteloos energieleveranciers voor zakelijk verbruik met elkaar vergelijken. Hiervoor gebruikt u natuurlijk zo’n handige online vergelijker voor zakelijke energie. Om de diverse aanbieders optimaal met elkaar te vergelijken, moet u wat gegevens invullen. Hierom is het dus verstandig om eerst in kaart te brengen wat u verbruikt, zodat u dit kunt gebruiken tijdens het vergelijken. Wist u namelijk dat er twee soorten leveringstarieven zijn? Afhankelijk van uw verbruik en werkzaamheden kan de beste deal verschillen. Zo zijn er namelijk leveringstarieven die vast zijn en kosten die variabel zijn. De laatste leveringstarieven van zakelijke energie zijn de kosten per verbruikte kWh of m3.
Het is meestal zo dat een energieleverancier lage vaste kosten aanbiedt met hoge variabele tarieven of andersom. Wanneer u precies weet wat uw bedrijf verbruikt, kunt u beter inschatten welke optie het best bij uw situatie past. Voor zakelijke energie is het dus belangrijk om goed te kijken naar deze gegevens van een energiecontract. Dat is echter niet het enige. Er is nog één aspect waar u weldegelijk rekening mee moet houden. Dit speelt echter pas na het afsluiten van een energiecontract een onderschatte rol.
Duur van opzegtermijn
De kans is aanzienlijk aanwezig dat u momenteel al een energiecontract heeft voor uw zakelijke energie. Wanneer u een contract afsluit met een energieleverancier, dan is er een bepaalde periode vermeldt waarin u kunt overstappen of verlengen. Zodra die periode verlopen is, krijgt u te maken met fikse boetes en een contract waar u amper onderuit kan komen. Let daarom altijd goed op de duur van de opzegtermijn van uw zakelijke energie. Zorg ervoor dat u tijdig verandert van leverancier wanneer u telkens de beste deal wilt.